At læse på en skærm

Jeg har altid synes det var svært at læse – meget – på en skærm. Man mister fornemmelsen for omfanget (og placeringen) ligesom det er besværligt at slæbe sin computer med fremfor en bog.

På den anden side giver muligheden for at have HELE sit bibliotek, og ikke mindst det online, samt søgefunktionalitet god mening i forhold til studielæsning. Samtidig giver det mulighed for at lave noter og tags i og til det læste.

I den forbindelse er jeg blevet opmærksom på Skim til læsning af PDF-dokumenter. En fantastisk open-source program med mulighed for at lave noter direkte i dokumentet, uden at “ødelægge”, og noterne kan eksporteres for brug i andre sammenhænge. Desværre betyder en fejl i Apples PDFkit at det er umuligt at markere tekst i kolonneopstilling hvilket er meget irriterende …!

Når jeg sidder (i f.eks. toget) og læser er Skims full-screen mode helt fantastisk!